Onetohug.

De titel: “Onetohug” mag je best letterlijk nemen. Bij het zien van deze foto’s word je opslag verliefd. Ze zouden het moeten verbieden om er zo schattig uit te zien!  😆Geschenken

Mind the Whale

Ik beloofde een vriendin een jasje voor haar dochter, haar 1ste verjaardag. Belofte maak schuld en dan vereffen we die.  😀  Ik had gezworen dat ik geen ROZE jasjes ging naaien. Niet dat ik iets tegen roze heb, maar het is gewoon niet mijn kleur. Heel veel mensen zijn dol op dit schattige kleur → zeker voor meisjes. MAAR zelf zie ik dat kleur liever niet te vaak passeren → ik hou van blauw.

GEEN ROZE → IK WEIGER OM ROZE TE GEBRUIKEN → ZE MOETEN HET NIET VRAGEN, HET ZAL NIET PAKKEN. Deze woorden had ik meerdere malen tegen mezelf gezegd. Tot ik bij “Verkempinck” stond. Zag ik daar boven op een rek toch wel niet het allermooiste (zachtste) roze pelsje liggen. Alé het is te zeggen, pelsje!? Het is een dubbele stof. De buitenkant is pels en de binnenkant is grijze sweater stof. Het was sterker dan mezelf, maar ik moest en zou die stof meenemen.  😳  En ik was blijkbaar niet de enige… De dame die mijn hoeveelheid stof afscheurde, die legde braaf de rol aan de kant, om ook een stuk mee te nemen (voor een onderjasje).

Thuis dacht ik: “Van Ryckeghem zet maar de stofzuiger naast je, want da pelsje zal nogal pluizen”. Maar ik moet toegeven, dat viel nog reuze mee.

Ik gebruikte 1 van mijn favoriete patronen. De “Onetohug” van “Mindthewhale“. Ik maakte wel enkele aanpassingen. Ik wilde lange oren (konijne-oren → voor een klein keuntje ♥). Het moeten niet altijd bere-oren zijn.  😆

Naaien

Naaien

Het bleef niet bij dit ene roze jasje. Een babyboom in de vriendenkring vraagt om meerdere jasjes.

Geen pelsje, maar katoen met fleece. Deze olifantjes kocht ik ooit bij “Koekenpeertje” (→ondertussen bestaat deze winkel niet meer). Hij is van “Camelot Fabrics“.

Echte kenners zien dat ik de etiquette van knopen: meisjes ⇒ links en jongens ⇒ rechts niet volgde. Dit deed ik bewust, daar omgekeerd de print mooier uitkwam. Voor baby’s maakt het ook niet zoveel uit waar de knoopjes zitten, die kunnen ze toch nog niet zelf dichtdoen.  😉

Waarom meisjes ⇒ links en jongens ⇒ rechts?

Mannen moesten vroeger hun rechterhand vrijhouden om naar hun zwaard te grijpen, daarom maakten ze met hun linkerhand de knopen dicht. Dat gaat het makkelijkst als de knopen bij een man aan de rechterkant zitten. 

Vrouwen hielden vroeger hun kind vaak in hun linkerarm vast. Als ze dan borstvoeding gaven maakten ze met hun rechterhand de knopen los. Dat gaat het makkelijkst als de knopen bij een vrouw aan de linkerkant zitten.

Een ander verhaal is dat de koning zich vroeger altijd zelf aankleedde. De koningin werd door de kamermeisjes aangekleed. De kamermeisjes stonden altijd recht voor de koningin, en voor een rechtshanding kamermeisje is het makkelijker als de knoop voor haar rechts zit, en bij de de koningin dus links.

Mind the Whale

Ondertussen ligt er al een 3de Onetohug op de naaitafel. Dit keer gaan we voor een kabouterjasje. Kwestie van elke baby zijn eigen stijl te geven. Ja, zelfs baby’s kunnen jaloers worden!  😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *