Alice 2.0.

Vorig jaar naaide ik deze Alice voor juf Stephanie. Nu moet juf Stephanie daar heel erg tevreden mee zijn, want ons Rhune kwam onlangs van school met de vraag: “Mama, ik moet vragen van juf Stephanie of je voor haar zus ook zo’n tas als de hare wil naaien?”.

Er rollen op een jaar wel meerdere tassen vanonder mijn naaimachine, dus ik moest al eens mijn archief doorspitten om te weten over welke tas het ging.  😳

Als mijn dochter hierdoor geen buizen krijgt, dan naai ik met veel plezier nog een Alice. (Grapje, ik hoef gelukkig nog niemand om te kopen → ons Rhune is een prima leerling)

Nu moet ik bekennen, dat ik mijn belofte om een Alice voor juf Stephanie haar zus vergeten was. Gevolg → last minute project!

Een gebrek aan stoffen is er absoluut niet ten huize “Van Ryckeghem”, dus ik hoefde enkel maar de kast open te trekken en een keuze te maken.

De volledige tas naaide ik in canvas. Met name “Batik Saffron” uit “Modestofjes“. Een tas moet tegen een stootje kunnen en met canvas kun je nooit iets verkeerd doen. De fournituren komen dan weer uit de “Veritas“. (Niet dat ik daar aandelen heb, maar die winkel ligt nu 1X in de buurt en ondertussen kent iedereen mij daar al zo’n beetje.   😳 )

De Alice uit “Mijn Tas” is en blijft een zalige tas om te naaien. De tas zit in een wip in elkaar en veel denkwerk, komt er ook niet aan te pas. (Hiermee bedoel ik NIET dat het een tas voor dummies is, maar dat de beschrijvingen in het boek duidelijk zijn.  😉 )

 

 

Alice:

Mijn Tas

 

Tassen

Naaien

De tas heeft een retro uitstraling en die kan mijn persoonlijk wel bekoren. Laat ons hopen dat degene voor wie het kerstcadeau is, ook deze mening deelt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *