Juliette Dress

Many flowers…

Op 28 april 2017 brachten Sewpony &  Kneesocks and Goldilocks een nieuw patroon uit. En wat voor ene!!! De Juliette Dress + Top is niet enkel een streling voor het oog, hij is ook super plezant om te naaien.

Juliette Dress + Top:

De Juliette jurk + top is een klassieke a-lijn jurk met ruffles aan de hals. De variaties zijn eindeloos. Zo kun je zakjes aan de zijkant van de jurk toevoegen. Of plaats je boven de ruffles een strook met knopen. In de winter naai je een jurk (top) met mouwen, in de zomer ene zonder… De achterkant sluit je met lint of met een knoop.  Zoals ik reeds zei, combineren kun je naar hartelust. 😉

Vorig weekend bracht ik voor het eerst een bezoekje aan het Stoffencircus.  Daar vond ik bij Stoffen Enzo een schattig bloemenstofje, ideaal voor de zomer en mijn 1ste “Juliette Dress”.

Het patroon gaat van maatje 12 maanden tot 10 jaar. Ik naaide maat 7 jaar voor m’n kleinste spruit.

Sewpony

Optie 1:

Zelf ging ik voor de optie:  jurk met zakjes in de zijnaad, ruffles aan de hals met een knopen strook erboven, korte mouwen en achteraan sluiten met een lintje.

Cato

De paarse knoopjes haalde ik bij de Veritas ( zoals gewoonlijk 🙊).

Kneesocks and goldilocks

Voor de zakjes combineerde ik een fel roze (effen) Kona stof met de bloemen…

De jurk zit losjes rond het lichaam en zo heeft dat kind van mij het graag. Veel bewegingsruimte om te spelen en de diva uit te hangen…

Cato

Cato

Je kan het Juliette dress + top patroon HIER vinden. Een kortingscode voor 10% kan je vinden in de sewpony patterns Facebook group! (Deze is beschikbaar gedurende 2 weken na de release van het patroon)

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *