Miss Polly Dress

 

Suz (Sewpony) bracht in der loop der jaren al enkele naaipatronen uit. Ik kocht er onlangs een aantal. Als iets goed is, kun je er maar beter een voorraad van inslaan. 😉

Ik liet jullie hier mijn versie van de Juliette Dress zien. Wel, vandaag toon ik jullie enkele versies van de Miss Polly Dress.

Net als bij de Juliette Dress kun je voor de Miss Polly Dress meerdere variaties naaien. Ik ging voor optie A.

 

Miss Polly Dress 1:

Optie A is een mouwloze versie met flapjes en knopen bovenaan de jurk. Brede zaken, omringt met paspel… Voor de eerste Miss Polly combineerde ik bollen met felle kleren. Beide stoffen kocht ik bij “Stoffen Verkempinck“. De witte paspel en knopen komen uit de voorraadkast.

De Miss Polly Dress is er niet enkel voor meisjes in de maten 12 maanden tot 10 jaar. De Miss Polly Dress heb je ook voor poppen. Deze versie testte ik even op mijn kleindochter uit! 🙊

 

Miss Polly Dress (Dolls) 2:

Veel stof was er niet nodig. Ik liet m’n jongste spruit stof kiezen uit de restjes bak. Het is tenslotte haar dochter…

Daar Cato dol is op de grote zaken, waar je tal van schatten in kan opbergen… Besloot ik om nog een (voorlopig) laatste Polly voor haar te naaien. De Jurk zit dankzij de uitgebreide handleiding snel inéén. Hij is bovendien ook makkelijk te sluiten met een blinde rits aan de achterzijde.

Miss Polly Dress 3:

Net als bij de eerste jurk ging ik (terug ) voor optie A. Ik hou ontzettend van die knoopjes bovenaan. Ze geven de jurk een totaal andere uitstraling. De stof kocht ik op het stoffen Circus bij Stoffen Enzo. De knopen en paspel komen uit de Veritas.

Laat de zon nu maar komen! Onze garderobe ligt al te wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *