Nore Dress + Shirt

 

Vandaag deed ik aan hacking… Ik kan je vertellen dat het niet alleen legaal is, maar ook nog eens ontzettend plezant!

Zoals jullie vast wel al weten bracht Compagnie M onlangs de Nore Dress uit. Als fan van het eerste uur, kon ik niet snel genoeg het patroon in mijn virtueel winkelwagentje klikken. ( Verslaafd??? →  Ikke??? 🙊)

Onder het motto → “Ruim die voorraadkast eens op Van Ryckeghem.”, dook ik bijna letterlijk de kast in… Na lang wikken en wegen, besloot ik om die lap sterren tricot (van jaren geleden) eindelijk te gebruiken. Mijn eerste idee was om een shirt te naaien. Jurken hangen er ondertussen al genoeg in m’n jongste haar kast, maar dan hield ik nog steeds sterren tricot over. Daar het kind graag spulletjes in haar zakken verstopt, koos ik voor de optie met geïntegreerde zakken.

 

Nore Dress:

 

We hadden er een leuke jurk bij, maar het kind bleef natuurlijk nog met een schaarste aan shirts zitten. Ik kon t-shirts gaan kopen, maar… Ik wou iets schattig en toch stoer. Iets neutraal, maar toch opvallend. Iets klassiek, maar toch uitdagend.  Als ik in zo’n modus zit → ga ik lopen tobben! Dan spit ik de voorraadkast onderste boven, om alles er terug in te gooien. Om vervolgens terug alle beschikbare stoffen te bestuderen. Meestal gaat er in mijn bovenkamer een lichtje branden en ben ik vertrokken. Nu gebeurde er NIKS!!! Tot vandaag!  Vandaag vond ik per toeval een oud stuk streepjes tricot, die ik vorige zomer voor deze jurk gebruikte. Ik ben dol op strepen. Zeker als ze blauw zijn. 😀

Ik wist wat ik wou. Ik ging hacken!!! Vliegens vlug haalde ik het patroon van de Judith Dress boven. Paste het strikje aan. Haalde het patroon van de Nore Dress uit en tekende de stukken voor een shirt over. Zo ontstond “JUNO”. een combo van de Judith Dress + Nore Dress. 

 

Juno:

 

Blauw + oker gaan mooi samen. Ik nam oker voor de strik en de mouwboorden. Voor het tussenstukje (van de strik) gebruikte ik een satijnen lintje. Die kun je per rol kopen in den “Ava”.


She’s candy mixed with a little hurricane…


Ik combineerde het nieuwe shirt met een jeans salopette. Gaf de dochter een paar lolly’s ( 1’tje mocht ze opeten, de andere waren voor haar zussen 😉). Het resultaat kun je in bovenstaande foto’s zien. Is ze niet om op te eten? Zelf hou ik ontzettend van dit nieuwe shirt. Er gaan zeker nog enkele vanonder de naaimachine rollen. Het shirt zit super snel in elkaar. Misschien probeer ik eens een Nore shirt met kraag te combineren… Maar eerst moet ik die beloofde krokodil haken.

See you 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *