Juliette Dress 2.0.

 
 

Mijn jongste telg kreeg deze vakantie een flinke scheut. Hierdoor zijn veel van haar favoriete jurken onzedig kort geworden. Dit bracht een hoop hysterische scenes met zich mee! (geen kleren willen aandoen, tegentjok zijn, pruilen…) Het kind heeft duidelijk last van het slechte weer en dringend nood aan SCHOOl! Zelf, maak ik daar niet veel drama om. Te klein, is te klein. Alles vloog in een grote zak om andere kinderen mee te plezieren. Hier ligt het toch maar in de kast.

Om de dochter haar humeur weer wat boven pijl te krijgen, besloot ik om een nieuwe jurk voor haar te naaien. Niet dat het kind geen kleren meer heeft, maar dit onderdrukte de neiging om haar te wurgen. (bij wijze van spreken 😉)

Ik koos voor een patroon die ik reeds eerder naaide. Dit bespaarde me wat tijd. Namelijk de “Juliette Dress” van Sewpony & Kneesocks and Goldilocks.

Voor dit project gebruikte ik een lang gekoesterde lap stof. Ik vond het ooit verdoken tussen de oude kleren op een rommelmarkt. Het is een stuk katoen, die lijkt op afgebleekte jeans. Telkens ik het in mijn handen heb, doet het me denken aan Assepoester. Hoewel ik geen seconde twijfelde om het destijds te kopen, wist ik thuis niet meteen wat ik ermee ging aanvangen. Deze week kwam daar verandering in.

Daar de stof redelijk eenvoudig is, combineerde ik deze met felle fluo roze knoopjes (Veritas). Daarboven waagde ik een gokje door te stikken met fluo roze draad. Een geslaagde gok, want het contrast heeft een speels effect. Voor herhaling vatbaar.

Maat 7 jaar. Korte mouwen, zijzakken, frullen, het blijft een treffer…

Het kind is ondertussen al iets vrolijker. Maar mochten er toekomstige mama’s zijn die het moederschap willen oefenenen? Ze mogen mijn jongste gerust even lenen. Als ze die nadien in perfecte staat terugbrengen!

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *