Gepakt en gezakt/ Back to school.

Ondertussen zitten we al aan de 4de "Let's Sti(c)k Together". Net als vorige maand, zijn wij terug van de partij. Toen was het thema: "Strand, zee & zon". Nu is het thema: "Gepakt en gezakt // Back to school".

Een thema die me heel gunstig uitkwam. Niet enkel mijn dochters zitten in september netjes achter de schoolbanken, maar ook m'n metekindje maakt dan de kleuterklas onveilig! Daar het kleine deugnietje me heel nauw aan het hart ligt, besloot ik net als vorig jaar, iets voor haar (1ste schooldag) te naaien. Geen boekentas deze keer, want die kreeg ze al, maar een rugzakje. Ideaal om als turnzak te gebruiken of om je boterhammen in op te bergen...

 

De "London Backpack" van "LBG Studio" sprak me wel aan, dus de keuze was snel gemaakt. Kinderspullen moeten tegen een stootje kunnen... Bij de Kwantum vond ik canvas met insecten op en effen mint (turquoise). Niet de meest voor de hand liggende keuze, maar ik vond die beestjes wel iets hebben! Daar de canvas er minder stevig uitzag, dan ik eerst dacht... Besloot ik om grondig te gaan verstevigen. Het was nu ook de bedoeling niet dat het kind een stuk karton droeg. De buitenstof kreeg een laag H640 en de binnenstof een laag H250. Sterk en draagbaar...

Elke verstandige naaister weet dat je best eerst de handleiding grondig leest, voor je van start gaat!!!!! Maar deze dame is soms iets te lui en vliegt er meteen enthousiast in!  Gevolg, halverwege kwam ik tot de ontdekking dat ik de verkeerde schuifgespen in mijn bezit had.  Nieuwe werden bij "k-bas" online besteld. Ik zag het al gebeuren... Die rugzak ging nooit op tijd klaar zijn! MAAR de volgende dag bracht de postbode het verlossende pakket. (dank je, dank je, dank je...)

Ik volgde de handleiding niet helemaal. Aan de binnenzijde zit normaal een zichtbare zak, waar het touw doorkomt. Dit vond ik persoonlijk niet zo mooi ( de zak hangt daar half te bengelen).  Ik liet de binnenzak weg en verving die door 2 kleine zeilringen.

Bij een volgende rugzak, verstevig ik ook de riemen niet meer met H640. Deze zijn iets te dik naar mijn zin. Ze dragen lekker zacht, maar soepeler hadden ze beter uitgekomen. Het is muggenziften... Ik weet het, maar er moet altijd oog zijn voor verbetering.

Ondanks mijn blooper raakte alles toch netjes op tijd af. Wil jij graag zien, wat de andere deelneemsters naaiden? Neem dan hier zeker een kijkje:

Flaflinko - Unique Marieke - Girls in Uniform - Yjonis - Two Owlettes - Just Just10 - Nathalie's Naaisels - Woohoo by Davina - Larth - Mimaloki - Naaiz - Wollebol - ViTess - Blogliesje - Tante Fee - 196 - Sewing à la carte - Hutsepruts - Querida - Blogrevolution - Bij Oogappelsien - Lunatiek - Crealiefjes - Miss Pixie - Stokstaartje doet het zo - Just Delphine - Mamadammeke - Miel de Fleur - Stoffenspulletjes - Noxeema - Khadetjes - Wilwarin Made with Love

54 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *