Comfy Pants

Stralend weer zagen we deze zomer nog niet echt. En dan te zeggen dat mijn jongste zoveel mooie zomerjurkjes in haar kast heeft hangen. Zucht! Aan het weer kan ik spijtig genoeg niet veel veranderen. Maar... Als die kleine sloeber graag buiten wil spelen, dan naaien we gewoon aangepaste kledij. Het heeft geen zin om die binnen gevangen te houden. Daar gaat ze enkel nog meer van lopen mokken!

Broeken heeft de dochter ook wel in haar kast liggen, maar die zijn net iets te leuk om door de modder te gaan ploeteren! Daar de "sweatpants" van Blanche bij ons erg in trek is, besloot ik er nog ene te naaien. Deze keer niet in glinsterende sweaterstof, maar in nicky velours. Die kocht ik tijdens een bezoekje aan Modestofjes. Wie niet meer weet over welke broeken ik spreek, hier kun je ze terugvinden.

Veel werk had ik niet. Het patroon lag reeds aangepast (vergroot naar maat 128 en 5cm langer aan de benen) getekend in mijn kast. Ik hoefde enkel de nodige fournituren uit te halen, de stof te knippen en hup naaien...

Ik ben best tevreden over het resultaat. Al valt de broek mooier in een iets soepelere stof. 

De sweater die Cato op de foto's draagt, die naaide ik reeds een tijdje geleden. Het is de "Olé" van Zonen09. De sweaterstof komt uit de voorraadkast. Deze kocht ik ooit tijdens een uitstap in Parijs.

Mijn jongste telg lijkt niet enkel van uiterlijk, als 2 druppels op de moeder. Haar smaak, bewegingen, taal... Het is griezelig hoeveel ik van mij in haar (terug) ontdek. Als het kind mag kiezen tussen comfy of deftig, dan is de keuze snel gemaakt! Geef Cato daarbovenop een paar sneakers, laat het ravotten en ze is gelukkig.

Wat de mama dan weer gelukkig maakt, is dat het kind even niet meer loopt te mokken. Van mij mag het al 1 september zijn. Heeft dat klein monstertje weer wat routine en kan ik aan de herfstcollectie beginnen! 

 

See you...

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *