Lars Parka 2.0.

De Lars Parka (2.0.), I hate it, I love it, I hate it,...

Na deze parel had ik gezworen om geen jassen meer te naaien dit jaar! Ik ging mezelf die stress niet meer aandoen. M'n dochters mochten komen smeken, Nee ging het zijn!!!! MAAR wie maak ik wat wijs!? Ik ben een vogel voor de kat als het op uitdagingen aankomt! (bloos, bloos)

 

Het begon zo:

Ik kreeg een mail van Zonen09 met de vermelding dat er een wedstrijd liep... M'n hartslag, sloeg een paar tellen over. Ik bromde: "Nu zijn ze hier.", "Naai ik een tijdje geleden de Lars Parka met alles erop en eraan, niks.","Die mail kon niet wat vroeger komen zeker?". Zo snel als ze kon riep Rhune: "Maar mama, dan naai je toch gewoon nog zo'n jas voor mij."! Ik antwoordde: "Vergeet het maar, daar komt niks van in huis.". Rhune meteen: " Please, please...". Ik: "Nee en nog eens nee, ik heb er geen zin in.", "Ik heb geen stof genoeg liggen.", "Plus, die jas geraakt nooit nog op tijd af."! Die ondeugende bengel: "Maar mama, ben jij niet altijd degene die zegt dat alles mogelijk is als je maar je zinnen erop zet!". Lap, ze greep me bij de staart! Ik haat het als ze me op mijn eigen woorden terug nemen!!!! De strijd was verloren. En aan die grijns op haar gezicht te zien, wist ze dat verdomd goed!  

Ik trok mijn stoute schoenen aan. Haalde twee stukken gekoesterde stof en alle nodige fournituren uit de kast die ik bij Stoffen Verkempinck kocht. Toen alles netjes op de tafel lag, wist ik meteen weer waarom ik de Lars Parka zo haat. Je hebt niet alleen oneindig veel verschillende delen nodig, voor een meisjes jas ga je ook omgekeerd te werk. Daarboven streef ik meestal naar perfectie, (zo goed als ik kan) dus assymmetrie komt eraan te pas, alle kleuren moeten samenvloeien,  verschillende lengtes van steken en ga zo maar door... Een kleine kortsluiting in die bovenkamer en het is om zeep! 

Daar het mijn tweede parka was, wist ik waar de struikelblokken lagen. Zo knipte ik steeds de stukken stof die ik op dat moment nodig had. De vorige keer knipte ik het binnenpand averechts! Dit overkwam me geen 2 keer! 

Hoewel ik alle nodige voorbereidingen trof, lief niet alles vlot! Halverwege ontdekte ik, dat ik geen drukknoppen genoeg had. Bij de vorige jas gebruikte ik plastiek, nu metaal. In het (metalen) pakket zitten er veel minder. Hup naar de Veritas, maar daar hadden ze geen goud, enkel brons. Mijn redder in nood reed speciaal voor me naar Oostende om drukknoppen. (Dank je sjoe.) Toen ik het (ophang) lusje aan de binnenkant wilde naaien, merkte ik dat dit geen koordje was, maar een stuk elastiek. Gelukkig had ik nog touw over van de voorkant. Bij de laatste stappen bleek dan weer dat ik geen stof genoeg had, om de pinguïn slep (de slit) te knippen! Een rechte onderkant eruit halen was de boodschap. Waarom gaf ik dat kind haar zin weer????

Bij elke stap keerde mijn liefde voor de Lars Parka terug, maar slonk de tijd ook aanzienlijk. Om 4u s'nachts legde ik de laatste hand aan de jas. Dit terwijl ik om 8u terug uit de veren moest en daarvoor tot middernacht al een shift van 12u erop zitten had. Je moet wel gek zijn. Idd, maar het resultaat! Ik zou liegen, moest ik niet toegeven dat ik stiekem verliefd ben op de Lars Parka. Sharon haar patronen zijn top! Het is een hele kluif, maar de voldoening achteraf. Ik kan het niet beschrijven... Oordeel zelf maar.

Net als de vorige keer gingen we in de duinen van Heist foto's nemen. Wat op zich plezant was, om het resultaat van beide jassen te vergelijken. Ik hoefde deze keer ook niet te zeuren om het kind in beeld te krijgen, het kon niet rap genoeg gaan. Ze staat al te trappellen om haar jas maandag naar school aan te doen. Wat een glimlach bij de mama teweeg brengt. Het kind is gelukkig, waar het uiteindelijk om draait bij creaties naaien. Al ziet mijn kritisch oog toch nog een aantal punten waar verbetering aan te pas mag komen... Op naar de volgende. Al zal het dit jaar niet meer zijn! (gniffel, gniffel)

 

Tot gauw...

5 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *