Stik Belgique

 

Flaflinko is jarig en dat zal naaiend België geweten hebben: om haar verjaardag te vieren, organiseert ze Stik Belgique. Wat is Stik Belgique? Wel, in oktober 2017 staan Belgische patronen en/of stoffen in de kijker. Marjolein geeft het één en ander weg, dus neem zeker een kijkje op haar pagina. Je kan deze week meedingen voor prachtige prijzen! Meer info vind je helemaal onderdaan dit bericht!

Toen mijn maatje me vroeg of ik wilde meewerken aan de blogtour van Stik Belgique, twijfelde ik geen seconde. Dit zou zo plezant worden! Als moeder van 3 pittige meiden draait de wasmachine hier volle toeren en kunnen ze altijd wel een nieuwe outfit gebruiken. (Oké, ik geef het toe, elk excuus is goed, om iets nieuws te mogen naaien!)

Per toeval kwam onlangs de nieuwste collectie Seeyouatsix van Soft Cactus uit. Deze Belgische prachtige stoffen zijn in mijn ogen een geschenk uit de hemel!  Zacht, speels, prijs-kwaliteit perfect,… En dan heb ik het nog niet over de kleuren. HELEMAAL mijn ding. Ik ben namelijk dol op sobere kleuren!!! Ik negeerde even mijn voorraad stof in de kast en liet me volledig gaan. Een klik je hier, een klikje daar! 

Bij aankomst werden de stofjes meteen gewassen en geknipt. Ik vloog er deze week stevig in! Met de herfst in het land en die grillige dagen, zijn sweaters meer dan welkom. Ik naaide voor mijn jongste, haar eigen “mini seeyouatsix collectie” bijéén.

Iedere naaister is wel vertrouwd met het magazine La Maison Victor. Ik besloot dan ook om terug te grijpen naar 1 van mijn favoriete patronen de: Mitch Sweater. Deze rolde hier al meerdere keren vanonder m’n machine en de Mitch paste perfect in mijn plan. Het patroon zelf hoefde ik niet meer over te tekenen. Een maatje 128 lag al klaar. Altijd fijn, om wat werk uit te sparen… WANT ik haat patronen overtekenen!

Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien, zijn de combinatie mogelijkheden eindeloos. JEU!

Het rokje is geen Belgisch patroon. Daar sjoemelde ik een beetje. Het is de Bibiana Skirt van Nanöo. Om dit recht te zetten gebruikte ik wel katoenen stoffen uit de Veritas en Seeyouatsix. Het was de strik, die me overstag deed gaan! Voor mijn 6 jarige nam ik maat 7-8 jaar.

De short naaide ik deze zomer al. Het is de Citygymshorts van Purlsoho. Terug geen Belgisch patroon, maar die mocht toch even mee op de foto. De stof komt van Stoffen Verkempinck. Tijger all the way…

De kaki broek is mijn eigen ontwerp. Ik ben wat aan het experimenteren. Meer later hierover, want er is nog wat werk aan. Tot zover mijn mini-collectie.

 

Deze week bloggen ook deze straffe madammen nog in het kader van Stik Belgique… Ga zeker bij hen kijken wat België allemaal te bieden heeft op vlak van naaipatronen:

Woohoo by DavinaMagnifiekaNoortjeprullemieMade by CaroBabarumSerial bagmakers

De bloggers van week 1 kun je hier terugvinden:

FlaflinkoMijn leven met 4 heldenZowiezohandmadeNaaisgeriefQueridaGirls in uniform

De bloggers die nog komen in week 3 en 4 zijn hier te zien:

Petiteboutdechou128LieselloveMadame StofKrullenbolWenSJeSisko by MiekeJust Delphine

KaatjenaaiselsKhadetjesLily & WoodyStoffenspulletjesNononsonsmomsSo Popo SewMarieke Falderieke

Aan inspiratie geen gebrek!

 

Zoals beloofd kan je nog wat winnen:

(Give Away patroon Mind The Whale / patroon Roxy of Rozy Serial Bagmakers / stoffenpakket Babarum)

Volg hiervoor deze Rafflecopter:
a Rafflecopter giveaway

Enjoy!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *