Naais to meet you: virtuele koffieklets.

 
 

Iedereen weet ondertussen al dat ik een klein beetje van naaien hou! (proest) Verslaafd komt meer in de buurt, maar dat klonk zo bezeten!  Wat begon als een uitdaging, groeide uit tot een ware passie. Achter mijn naaimachine kom ik volledig tot rust. Echt uren kan ik spenderen met m’n voet op het pedaal! Mijn vrienden plagen me er soms wel eens mee. Breien, haken, naaien,…  Het klinkt allemaal zo bomma-achtig, maar ik kan je garanderen dat het echt mega HIP is!Door de jaren heen leerde ik veel mensen in naai-land kennen. Zalig! Nieuwe patronen ontdekken, verschillende stoffen testen, ervaringen uitwisselen… Mijn DADA! Toen ik van Marjolein (Flaflinko) de vraag kreeg om het virtuele stokje over te nemen en even wou koffiekletsen, was mijn antwoord meteen JA. Niet veel later nodigde ook Davina (Woohoo) me uit. Twee lieve dames met ontzettend veel talent. Dus alles jullie net zoveel van naaien houden als ik, neem dan zeker eens een kijkje op hun blog. Je krijgt er geen spijt van.

koffieklets

Bij deze volgt dan ook mijn bijdrage aan Naais To Meet You, hét plan van Evelien, de dame achter Sewbidoo om mekaar wat beter te leren kennen. Tadaaa….

1. Wat was je eerste stuk dat je maakte en voor wie?

De eerste stukken die ik ooit jaren geleden naaide waren slabbetjes. Mijn boezem vriendin en tevens de meter van ons Rhune had me gevraagd of ik geen meter van haar toekomstige baby wou zijn. Hoewel ik meestal de kalmte zelf ben, niet zo snel ga huilen en altijd deftig reageer op een vraag…. Was ik op dat moment volledig over mijn toeren! Ik zweeg (iets wat niet vaak voorkomt) en de tranen stroomden. De mama in spe trok een bang gezicht en wist even niet wat te doen! Paniek à-volenté! Een halve doos kleenex verder zei ik uiteindelijk blij ja. Het was niet dat ik niet wou!!! Ik was gewoon van mijne choco! Ik kreeg de EER om meter te worden!!! WAAAUUUUW!!!! In gedachten zag ik dat klein boeleke al in mijn armen liggen. Ik was zo blij dat ik wel een gat in de lucht kon springen, maar mijn lichaam blokkeerde. Tot op de dag van vandaag liggen we nog strijk als we aan deze gebeurtenis terug denken. We waren zoooo een foto waard!😳

Achteraf dacht ik: “Van Ryckeghem is dat nu de gepaste manier om te reageren, je hebt een zwangere vrouw bijna een hartaanval doen krijgen”! Ik moest en moest het gepaste cadeau zien te vinden om het gelukkige koppel proficiat te wensen. Zo kwam ik bij het idee om zelf slabbetjes te naaien. Ik had nog nooit een naaimachine in mijn handen gehad. De naaimachine die hier stond, schudde en beefde als je iets te hard op het pedaal drukte. Laat staan dat ik verstand had van naaien. Ik schuimde het wereldwijde web af op zoek naar filmpjes: “Naaien voor dummies”. Met volle moed trok ik naar het “Koekepeertje”en koos kindvriendelijke stof. JAJA, mijn eerste stappen in de naaiwereld waren gezet, al had ik er toen geen flauw benul van! 😉

Slabbetjes

Nu jaren later, naai ik nog met veel plezier en liefde voor mijn metekindje. Al zijn mijn naai-skills gelukkig er wel al op vooruit gegaan…

2. Op welk genaaid stuk ben je het meeste trots?

Er rolden al veel kledingstukken vanonder mijn naaimachine, maar de jurk die voor eeuwig een plaatsje in mijn hart heeft, is de communie-jurk die ik voor ons Rhune naaide. Ik heb daar mega veel tijd en aandacht ingestoken. Uren werk gingen eraan verloren. Bij momenten heb ik gevloekt en gezucht, maar dit was het meer dan waard. Zeker als ik terugkijk hoeveel plezier ze erin beleefde op haar speciale dag.  De jurk op zich was niet zo moeilijk, maar het was de zoektocht naar de gepaste stoffen. Ik ben kieskeurig en dat zal iedereen in huis toen wel ondervonden hebben. Hier kun je het hele verhaal achter die jurk terugvinden.

Dit jaar doet mijn jongste telg haar communie en ik kijk er enorm naar uit. Ik ga me volledig laten gaan. Het plaatje moet terug af zijn! Jullie zijn dus al gewaarschuwd voor de komende foto-spam!

3. Welke naaister/ontwerper/blogger/you tuber/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Oh, hoe meer hoe beter. Ik ben vrij sociaal en je kan nooit teveel mensen ontmoeten en kennen. Iedere ontwerper, blogger heeft zijn/haar eigen persoonlijkheid en talent, iets wat het juist leuk maakt. Elkaar ontdekken, beleven, inspireren,…  Het maakt hun elk uniek!

Graag zou ik zeker eens op date gaan met Marte (Compagnie-m) en Suz (Sewpony). Twee totaal verschillende ontwerpsters van stijl. De ene is retro op en top en de andere is pure schattigheid. Als het op hun patronen aankomt, ben ik een echte stalkster. Van zodra ik nog maar hoor dat ze een nieuw patroon aan het ontwerpen zijn, gaan mijn oren al flapperen. Mijn kinderen worden letterijk gedwongen om in hun patronen rond te lopen (niet dat ze dat erg vinden). Telkens sta ik versteld van hun passie en oog voor detail. De kleinste puntjes worden tot de i uitgewerkt. Hier kun je alleen maar bewondering voor hebben (zeker als naaister). Ik ben dan ook ontzettend  trots dat ik al verschillende patronen voor hun mocht testen en aan hun blog-tour(en) mocht deelnemen. Wat ik daar al allemaal uitgeleerd heb. Ik heb er geen woorden voor… Dank je dames.

Ik geef het stokje door aan 3 TOP WIJVEN (om het in het west-vlaams te zeggen):

Hun antwoord op de volgende vragen kan je binnenkort op hun blog lezen!
1. Wat was je eerste stuk dat je maakte en voor wie?
2. Op welk genaaid stuk ben je het meeste trots?
3. Welke naaister/ontwerper/blogger/you tuber/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

3 Responses

  • Oh, wat heerlijk om te lezen! Ik kan me helemaal voorstellen hoe je reageerde op die vraag, zo reageerde mijn beste vriendin ook zowat een klein jaar geleden toen ik haar vroeg om meter te worden van Cas 😉

    En die communiejurk, ’t zal wel zijn dat je daar supertrots op bent!! Ik ben al benieuwd naar de volgende 😉

    Tegen het eind van de week verschijnt mijn blogje met de antwoorden! Bedankt voor het stokje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *