Quokka sweater

 
 

Voor de Engelse versie klik hier.

Marte, de dame achter Compagnie-M is niet enkel een krak in naai-patronen ontwerpen, ook van brei-patronen heeft ze verstand! Toen ze op IG een oproep plaatste, met de vraag of er liefhebbers waren om haar 1ste brei-patroon de “Quokka sweater” te testen, sprong ik meteen op de kar.

Hoewel m’n grote liefde de naaimachine is, durf ik ook wel eens iets te haken of breien. Deze technieken kreeg ik als kind met de paplepel mee. Mijn oma toverde de mooiste truien uit bolletjes wol. Mickey Mouse, ijsberen, poppetjes,… Alles mocht en kon. Hoe meer kleuren, hoe meer mijn oogjes blonken! Met veel liefde geef ik nu de fakkel door aan ons Rhune.

Over de keuze van de wol viel niet te discussiëren. Rhune haar lievelingskleur is paars, dus paars werd het. Ik haalde wol uit de Veritas. Meer bepaald “Sublime (rose/lila)” van Knit it. Een Egyptisch mix van katoen & wol. Door de garen loopt een subtiele glans, wat de trui een glinsterend effect heeft.

De “Quokka sweater” is GEEN gewoon brei-patroon. Het is een patroon op maat! Op basis van de maten van je model en je proeflapje wordt je patroon automatisch voor jou berekend. Gedoe met de juiste wolkeuze, het aantal steken, de lengte, enz. zijn verleden tijd. De online-tool doet al het werk. Mega handig!

 

Mijn 9-jarige is redelijk groot voor haar leeftijd. Vaak zijn de mouwen en de lengte iets te kort bij standaard maten (in de winkel). Maar zoals je kunt zien, is dit bij de “Quokka sweater” niet het geval. Alle verhoudingen kloppen.

Ik breide deze trui met breinaalden 4,5 en 5. Niet al te grote steken, waar best wel wat werk inkruipt. Toch ging het breien vlot. De handleiding leidde me zonder problemen door alle stappen heen. Beginners hoeven dus niks te vrezen…

De “Quokka sweater” heeft vooraan een buidelzakje. De ideale plek waar kinderen hun schatten kunnen in opbergen. Ik gebruikte 1 kleur voor m’n trui, maar je kunt gerust verschillende kleuren combineren.

Heb jij ook zin gekregen om met de breinaalden aan de slag te gaan? Profiteer dan nu van de 10% korting in de shop. Bij het afrekenen vul je code: Quokka10 in.

Veel brei-plezier!

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *