Feliz

Challenge:

Het is weer zover! → “Let’s Sti(c)k Together” Time! De opdracht van deze maand was een party outfit maken met een door de andere deelnemers gekozen stofje uit een eigen selectie van drie… Rara, rara!

De keuze:

Ik mocht aan de slag met stof die ik een enige tijd geleden kocht bij Mondepot. Namelijk, een okerkleurige tetra stof met gouden sterren…

Nu doet mijn jongste telg volgend jaar haar eerste communie. Ik ben al ruime tijd druk bezig met het schetsen van een echte “blow me away jurk”. MAAR ⇒ tetra stof past hierbij niet in het plaatje. Deze stof kon ik dus niet gebruiken voor een test versie. Ik besloot dan ook om niet voor een party-dress te gaan, maar voor een after-party-dress…

Feesten betekent eten! ETEN EN NOG EENS ETEN. Iedereen kent dit probleem wel. Je moet op visite bij de schoonouders, de ouders, opa’s en oma’s, tante Sonja, enz… Na meerdere fondues, kalkoenen, ijstaarten, heb je de buik vol van al dat eten! Alé, ikke toch! 

Na 10 dagen eten à volanté zit je het liefst aan tafel in een comfortabele jurk en niet in een broek die knelt!  Motto of the day → CASUAL CHIC!!!!!

Straightgrain bracht in augustus 1 van mijn favoriete patronen uit. Feliz stal letterlijk mijn hart. Dit kon je hier en hier al merken. Ook toto beertje is fan van het eerste uur. De jurkjes gaan van de kast → naar het kind → om vervolgens een rondje in de wasmachine te draaien → vliegen daarna terug in de kast → zodat het kind ze weer kan uithalen…

Om niet ééntonig te worden, naaide ik deze keer geen ruchemouwen, maar vleermuismouwen… Geef toe? Vleermuismouwen dat klinkt toch als een HIT! Zeker in de ogen van een kind. 

Tetra stof is niet zo dik. Ik besloot om de outfit een extra warme toets te geven, aan de hand van een pelsen gilet. Nee, ik schoot geen wilde dieren neer, ik ving gewoon een YETI!  

Shoot:

Dezer dagen puilt mijn agenda uit. Is het vliegen van hier naar daar… Veel naai-tijd is er niet meer over, na een werkdag van 14 uur. Hoewel ik het type ben die alles ruim op voorhand plan… Schoot ik gisteren pas in actie!!!!! Stof knippen, naaien, foto’s nemen… Alles gebeurde in snel-tempo!!! Het patroon (Feliz) in maatje 7 jaar was al getekend, dus dat spaarde me wat tijd uit. Ik tekende een gilet, die hier lag over, als voorbeeld voor het Yeti pelsje.  Ik hoorde mijn sloeber gelukkig niet klagen. De dochter kon niet snel genoeg haar pelsje aan! Het mocht nog een plastieken zak geweest zijn… Zolang ze maar het pelsje kon dragen. Ik moet toegeven het pelsje ziet er niet allen schattig uit, het is ook mega zacht. MAAR, wat een brol om te naaien. Ik kocht de stof ooit op het Stoffen Spektakel voor een prikje. Pluizen en nog eens pluizen… Overal lagen er van die Yeti-haren. Niks dat een stofzuiger niet kan oplossen, maar ik hang toch liever niet vol met van die pluis!

Bokeh:

In de fotografie les kreeg ik de opdracht om met licht (bokeh) te experimenteren. Ik beloofde Cato om de kerstlichtjes en ballonnen te gebruiken bij onze schoot. Haar pret kon niet op. Het kind verkocht nog meer show dan anders, maar dit leverde me enkele leuke foto’s op. Deze moeder hoor je dus zeker niet klagen. Na enkele weken met alleen slecht nieuws en tranen, was het dan ook fijn om het kind nog eens te zien lachen.

Deelnemers:

Dit was mijn bijdrage aan de maandelijkse Let’s Sti(c)k Togheter… Voor meer inspiratie, neem zeker eens een kijkje bij deze dames:

FlaflinkoFlexjeStofjesverslaafdMade for InkaAdiva StyleSewing à la carteJust DelphineSpoetniksels –  FrullemiekeTwo OwlettesDraadjesJust-Just10LarthVlijtig Liesje KnutseltGirls In Uniformwoohoo by DavinayjonisWilwarincoutureKhadetjesNoxeema

Tot gauw 😘

24 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *