Party Dress

 

Today it’s all about my party dress! Ik vertelde jullie gisteren over mijn creatieve brain die volop in “communie stemming” zit!!!! Mijn jongste telg doet op 5 mei 2018 haar eerste communie en daar kijk ik ontzettend naar uit. Ten huize Ansaelens – Van Ryckeghem wonen alleen maar heilige boontjes, dus deze gelegenheid kunnen wij niet overslaan.  Meneer pastoor gaat mij dit anders nooit vergeven en ik zou zo graag naar de hemel gaan! 😉 Gelukkig scoorde ik in mijn leven al wat goeie punten, want ik ben nog misdienaar geweest! Nee, dit is geen grap! Ik was degene in de kerk die steeds op het verkeerde moment belde, die eens flauw viel in een begrafenis (wierook → stinkt) en die ooit in brand vloog (te dicht bij kaarsen staan → slecht idee)).

Net als bij de 2 andere dochters geven wij een groot tuinfeest voor familie en vrienden. Daarna vertrekt ons gezin naar Disneyland Parijs… Een kind heeft niks aan stilzitten op restaurant, waar hun outfit niet mag vuil worden. Kinderen moeten kunnen ravotten! Alé, dat is toch mijn motto…

Hoewel, ik het anders niet zo voor tralala, frullen, kant en die bazaar heb… Beloofde ik mezelf plechtig om deze keer al mijn principes overboord te gooien. Creepy, I know… MAAR, ik zie mezelf geen kinderen meer baren. Drie van die lange zwiebels eruit krijgen, is al een grote prestatie!  DUS, voor deze laatste communie, mag ik mij eens volledig laten gaan…

Ik zou mezelf niet meer zijn, mocht ik toch m’n eigen unieke stijl niet behouden (geen paniek). Ik weiger om een kleedje te kopen en ga er net als bij ons Rhune zelf ene naaien. Ondertussen zijn mijn skills al wat meer uitgebreid en dacht ik aan een model met pluimen, tule, enz. Daar het geen zin heeft om te lopen voor je kan stappen, besloot ik om eerst enkele (proef) feestjurkjes te naaien. Van tule en pailletten gaat mijn hart al sneller slaan, dus kon ik daar best eerst eens mee experimenteren!!!!!

Ik heb bij momenten zitten vloeken (stikken op pailletten → vreselijk) en zweten (tule → moet je met zachtheid behandelen). Ik vrees nu al dat mijn woordenschat er niet beter op zal worden, als ik met veren ga werken!!!! Help o help!!!! Waarom heb ik toch steeds zo van die gekke ideeën????

MAAR, mag ik even een klein beetje trots op mijn party dress zijn??? Bij het zien van mijn kleine spruit in haar jurk, kon ik bijna Brugge van kerstverlichting voorzien! Het scheelde niet veel of ik ging huilen van geluk.  ZOOOOO SCHATTIG!!!! Ik ben ontzettend blij met deze proefversie. Iets wat tot ergernis van mijn huisgenoten, niet vaak voorkomt. Ik zie altijd wel enkele punten die moeten verbeteren aan mijn creaties. NU, van deze jurk maakt mijn hart een sprongetje…

Oordeel zelf maar… Ik kan ertegen! 😆

 

Voor het bovenstuk (voorzijde) en de strik gebruikte ik pailletten stof. Voor de achterzijde, het lint en de onderrok gebruikte ik blauwe zijde. Boven de onderrok fronste ik meerder lagen en meters tule… In de rug zit een blinde rits, daar dit makkelijk sluit.

Ook al werk je met veel tule, toch voor een niet doorschijnende onderrok gaan. Anders moet je kind jartellen dragen! 😳 De moeilijkheid in deze jurk zat hem in de stoffen. Wisselen van naald is zeker geen optie! Alle stoffen komen trouwens van Textielstad.

De diadeem, de rits en de toverstaf komen uit de Veritas. Toen Cato met mij in de winkel rondliep en de zwaan bovenop de staf zag blinken, was die verkocht. Zwanen liefhebber!

Ondertussen naaide ik nog een totaal andere feestjurk. Niet zo’n bling bling geval, maar wel een leuke voor het hele jaar door. Maar dit is voor een volgende keer.

Now, let’s partyyyyyyyyy….

Tot gauw! 😘

12 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *