Uitdaging!

 

Iedereen weet dat ik wel van een uitdaging hou…

MAAR, toen ik voor het eerst de nieuwe opdracht voor “Let’s Sti(c)k Together” hoorde, schrok ik toch wel! Serieus??? Is dit een grap?! Een lijst opstellen met je goede voornemens en die dan door het jaar afwerken?! Goede voornemens, is wel het laatste waar ik in geloof!!! Elk jaar komen ze ermee af! Ik stop met drinken, ik raak geen sigaret meer aan, ik moet vermageren, ik vind de liefde van mijn leven… Nog geen twee maanden later zie je ze dan met een pintje aan de bar zitten, of staan ze stiekem een sigaretje te roken. Hebben ze het zoveelste lief versleten en zijn ze precies een paar kilo’s bijgekomen…

Het is niet, dat ik niet in mensen geloof… Ik snap gewoon niet, waarom iedereen zoveel druk op zichzelf wil leggen bij het begin van een nieuw jaar. Oké, bij deze word ik officieel verbannen!!! Misschien ben ik wel volledig naar de haaien en zie ik teveel ellende in het leven!  Als je elke dag de dood voor ogen ziet, dan leer je gewoon relativeren en gooi je alle sh*t overboord. Wat ik bedoel… Als je graag lijstjes afvinkt → doe maar. Wil je die sexy jurk of sportwagen uit de etalage → koop het. Je hoeft echt niet van een brug te springen, omdat je af en toe eens aan de alcohol zit. Zolang je niet elke dag kegel (dronken) door de straten zit te huppen, is er nog hoop. Je grote liefde, dat komt. Is het vandaag niet, dan is het misschien morgen… Er zitten genoeg vissen in de zee, kijk maar hoeveel klanten “Partnership” heeft.

Ga vooral je dromen achterna, want laten we eerlijk zijn. Wat iedereen eindelijk wil, is gewoon gelukkig zijn.

 

Wat mij de afgelopen weken heel gelukkig maakte, was wat meer vrije tijd. Een beetje rust, ademruimte en slaap. Geen afspraken, verplichtingen, drukke werkschema’s, telefoontjes met allerlei problemen… JUST ME TIME! Ik gooide wat kleren in een rugzak en vertrok met de wederhelft naar Parijs. Vervolgens vierde ik de feestdagen met mijn familie en gezin. Om achteraf terug stevig aan mijn conditie te gaan werken. En wat heb ik dit gemist!!!! Nu we het toch over goede voornemens hebben, wel dit is er alvast  (op persoonlijk vlak) ene van. Mezelf meer op de eerste plaats zetten! Andere mogen ook eens voor mij springen, het hoeft niet steeds andersom te zijn. 😉

Mijn naaimachine bleef een paar weken aan de kant staan. Toen begon ik afkickverschijnselen te vertonen en blies ik het stof ervan af. Net als vorig jaar wil ik vooral plezier beleven aan het naaien. Het moet een zen-moment blijven en geen dwang. Alles kan, maar niks hoeft. Ik ga vooral dingen naaien waar m’n kroost en ikzelf baat bij hebben. Waaronder nieuwe rokjes… Ook wil ik meer gaan experimenteren met eigen ontwerpen. Ik geef mezelf de vrije ruimte…

 

Ik nam de koe bij de horens en naaide een nieuw rokje voor mijn jongste telg. Niks speciaal, maar een comfortabel stuk. De Bibiana Skirt  van Nanöo bewees hier al een goede dienst. Ik greep zonder twijfelen terug naar dit patroon. Kinderen spenderen lange dagen op school en dan kunnen ze wel iets gebruiken die aangenaam om dragen is. Laat de Bibiana” daar nu net ideaal voor zijn. Bruine katoen uit de kast paste perfect bij dit project. Combinatie mogelijkheden in overvloed!

Zon zullen we in de komende maanden nog niet zien, dus een sweater komt zeker van pas. Als ik aan sweaters denk, dan denk ik aan de Mitch Sweater van LMV. Simpel, maar ooooooohhhh zo zalig om te dragen. Voor dit exemplaar gebruikte ik french terry die ik bij Madeline de stoffenmadam kocht. Yep, een stoere army print, want daar is mijn kleine deugniet dol op.

 

Het kind zag haar moeder de laatste weken naar de fitness en kinesitherapie gaan. Ze hoorde termen als spieren, zenuwen, zweten, Body Combat en buikdansen… Nee, over dit laatste hoef je me geen uitleg te vragen, ge wilt het niet weten!!!! Alé, ik zie dat jullie zich niet kunnen bedwingen! De korte versie… Ik ging eens naar de Zumba gaan, maar die les veranderde in een speciale Nieuwjaars les!!!! Het lijkt simpel, maar geloof me, als je organen niet meer op hun plaats zitten na een bevalling, dan zitten ze dat na afloop zeker! Ik ben leniger dan een slang en ik ga da nog LANG mogen horen! En spijtig genoeg bestaat daar bewijsmateriaal van!!! 

Cato doet nu natuurlijk niks liever dan haar mams na te apen en denkt dezer dagen dat ze “Kungfu Panda” is! HELP O HELP! Krijg daar maar eens een serieus foto uit! 🙄

Willen jullie graag weten wat de andere “Let’s Sti(c)k Togethers” als goede voornemens hebben? Wel, neem dan hier een kijkje:

Flaflinko – C’est SaarNathalie’s Naaisels – Sewing à la carteSewbidoo – Woohoo by DavinaFrullemiekeSewBelWilwarincoutureViTessTwo OwlettesThe Needle Of ChoiceNaadjesendraadjesNoxeemaGezien bij JustineLarthStokstaartjedoethetzoMimalokiBlogrevolutionKhadetjesLiesellovePlus 2 is 5!

Mijn beste wensen en tot later… 😘

14 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *