Piper Dress.

 

Het was hier verrassend stil de laatste weken. Dit komt doordat ik mega ziek ben geweest. Veel fut had ik niet, maar nu ben ik terug: “alive and kicking“! JEU!!!

Wij zitten dit jaar met een communicant. Voor een feestje ben ik normaal altijd te vinden. Ik moet nog maar het woord horen en mijn brain schiet in actie! De gekste dingen flitsen dan voorbij en voor ik het goed en wel besef, begin ik met plannen… MAAR!!!! Deze keer heb ik zoveel ideeën in dat overvolle hoofd, dat ik niet kan kiezen! Tsss, te creatief zijn, het heeft ook zijn nadelen! (ja, zagen kan altijd)

Daar de datum stilletjes dichterbij komt sluipen… Ik nog geen enkel punt van mijn “to do lijst” kon schrappen, besloot ik om wat te gaan experimenteren. Het kind in kwestie blijft maar uit de grond schieten… Die gaat dus zeker niet meer in haar lente kleren kunnen,… Oh, wat verlang ik naar de zon!!!!! De hoogste tijd om stof uit te kiezen en een aantal modellen te naaien. ZODAT ik kan zien wat haar het beste staat. Wat eigenlijk onnozel is. Steek Cato in een papieren zak → ze komt er nog mee weg → dat kind verkoopt alles! Ik moet (eigenlijk) gewoon stoppen met ziften en keuzes maken!!!! (amen)

Deze week stootte ik op de “Piper Dress” van “Violette Field Threads“. Coup-de-foundre! Die rug, daar zijn geen woorden voor. Elegant, stijlvol, simpel met net dat ietsje meer… Gedaan met zoeken, ik had mijn kleedje voor de uitnodigingen gevonden. Ik graaide een stofje uit de kast, die ik voor 2 euro kocht op een stockverkoop hier in de buurt. Echt weer iets voor mij! Een kleedje naaien (voor een feest) met een stuk groene katoen die nog geen appel en ei kostte! Dit bewijst nog maar eens, dat het niet altijd duur hoeft te zijn, om leuk te worden! Met wat aandacht en liefde kom je in het leven al ver. Een naaimachine + een leuk patroon helpt natuurlijk wel!

Printen, plakken, maat 7 jaar uit knippen, vastspelden, stof knippen,… Op nog geen 2 uur tijd had ik een lente frisse jurk. Check, daar ging het eerste vinkje!

 

Mam happy, want ze kon haar jongste telg in een nieuw kleedje stoppen ⇒foto’s nemen… Het kind zelf was echter niet zo gelukkig. Kreeg ze eerst een ontploft vogelnest op haar hoofd, om vervolgens in een mini kleedje gedropt te worden en daarna in de kou te gaan staan poseren… Haar borstjes bevroren!!!! Al vraag ik me dan af, welke borstjes, want ze is net 7 geworden!  Op deze leeftijd helpt emotionele chantage gelukkig een moeder nog vooruit! (triestige blik en het kind krijgt een schuldgevoel → shame on me → maar vinkje 2 zit erop → de uitnodigingen zijn naar de drukker)

Eens de sloeber op dreef is, dan is ze ook echt niet meer te houden. Een show-pony eerste klas! Dank je eicel, voor dit uniek exemplaar.  Dat belooft voor als mijn communie kleedjes af is! Jaja, ik maakte mijn definitieve keuze, maar eerst nog even van dit exemplaar genieten!

Dank je om te komen lezen…

Tot gauw! 😘

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *