Catherine Dress.

 

Het is bijna zover! Officieel nog 11 nachten en de lente begint! Jeuuuu… Oh, wat verlang ik naar lange warme dagen. Dagen met veel zon, licht, blote benen, korte rokjes,… Alles behalve nattigheid en kou!

Bij de lente hoort ook de (lente)schoonmaak. Niet altijd even plezant, maar je ontdekt er soms verborgen schatten. Zo vond ik tijdens het opruimen van mijn (stoffen)kast roze crêpe, die ik vorig jaar (op de stockverkoop) in de buurt kocht. Meestal heb ik het niet voor roze, maar deze kon me wel bekoren.

Zoals dit vaker wel eens gaat → koop ik stof voor een bepaalde jurk → maar gebruik ik uiteindelijk toch andere stof. Wispelturig!

Een aantal jurken, waaronder de Catherine Dress van Violette Field Threads stonden al ruime tijd op mijn to do lijst. Paste de roze crêpe hiervoor perfect in het plaatje…

Achteraf bekeken was mijn stoffenkeuze misschien niet zo ideaal. De roze stof is super zacht, glad, mooi en wat elastisch maar, deze is ook redelijk dik. Als je meerdere lagen op elkaar moet verwerken, dan is dit niet zo handig. Al zeker niet, als je net als ik perfectionistisch bent en nette dunne lintjes wil. Laat staan als je in de achterzijde ook nog eens dunne knopen wil! Koppig als ik ben, weigerde ik overstag te gaan! De jurk MOEST en GING in deze stof… De mouwen werden verzorgd afgewerkt, al zijn de linten dikker dan ik voor ogen had. De dunne knopen werden vervangen door drukknopen. Niet helemaal wat ik wou, maar soms kan het niet anders. (Al doende, leer je…) Ik paste de jurk ook een beetje aan. Zo naaide ik de voering anders dan vermeld. Het geheel ging anders te bombastisch uitgevallen zijn!

Mijn jongste telg past nog perfect in maat 7 jaar. Toch besloot ik om een maat 8 jaar te naaien. Dit met groeimarge in het vooruit zicht. Ja, ze blijven spijtig genoeg niet lang klein…

Al verliep het naaiproces niet helemaal volgens plan, het resultaat mag er best wezen. Het kind is weer een jurk rijker en ik een een ervaring wijzer.

 

 

Dank je om te komen lezen…

Tot gauw! 😘

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *