Lola…

Lola Badpak.

Hoewel ik in de winter geboren ben, heb ik een grondige hekel aan alles wat koud, grauw, nat of soppig is! De zomer is dan ook mijn favoriete seizoen. Zon → zee → strand, ik krijg er nooit genoeg van! Gelukkig ben ik niet de enige in huis...

Traditiegetrouw gaan we in de zomer lekker op vakantie (zoals de meeste mensen). Nee geen strandvakantie, maar de wereld  met pak, zak en camera gaan verkennen. Dit zit er deze zomer spijtig genoeg niet in. De wederhelft ging onder het mes en kan de komende maanden niet lopen. Het is wat het is, dus die schade halen we later wel in.

Mijn jongste telg kon daar alles behalve mee lachen. Wat nu? Pap zit gekluisterd aan zijn zetel, mam verzuipt in het werk en is er niet vaak (centen moet je verdienen), Rhune gaat met haar vriendjes spelen en grote zus die is op vakantiejob... Opa's hart brak, toen hij die kleine spruit met een droevig gezicht zag. Hij kocht haar een gigantisch zwembad!

Vervolgens brak een mega groot drama uit, toen bleek dat ze niet meer in haar badpak (van vorig jaar) kon! Ik beloofde haar om een nieuwe te kopen, maar dit was zo niet naar haar zin! "Het moet wel een coole met fronsjes zijn mama!" Niet dat ze kieskeurig is. Ok, ok, dan naaide ik er wel ene!!!! Wat eigenlijk nog goed uitkwam, want ik had een (zomer) opdracht voor Let's Sti(c)k Togheter.

Ik liet het nukkige kind enkele modellen zien, maar het was telkens → nee → lelijk → geen fronsjes... "Ik wil zo ene als een ballerina mam!!" Wie zei me ook al weer dat je kinderen niet mag wurgen!

Ik schuimde het web af en bestelde enkele meters badpakkenstof en badpakken elastiek bij Piekewieke & Madeline de stoffenmadam. In samenspraak met het kleine monstertje tekende ik een badpak uit.

Als ik iets nieuws uitprobeer gebruik ik altijd eerst resten stof uit de voorraad. Nu had ik niet echt iets liggen wat bij het plan hoorde, dus kocht ik een stuk jersey met zeemeerminnen van bij de Veritas. Ik weet het... Dit is absoluut geen degelijke stof om een zwempak mee te gaan naaien... MAAR ik weiger om kwaliteitsstof te gebruiken voor iets waarvan je niet weet of het wel zal werken. Het kind kan er binnen een paar maanden niet meer in en om te ravotten in de tuin, kwam dit goed van pas. Daar jersey niet zo rekbaar is als badpakken stof berekende ik de stretch factor. Een dikke 10 cm verschil... Voor 1 keer ben ik blij dat toen ik enkele jaren geleden patroontekenen volgde, mijn lerares me de oren van het lijf zeurde! "Mevr. Van Ryckeghem, meten is weten!" (Ja, ze blijft me achtervolgen in m'n dromen!)

Perfect (grijns, grijns). Ik sleurde het kind mee om te gaan krokodil glijden. Miss wou een badpak op maat → ze kreeg er ene → mocht ze haar moeder een plezier doen en die gaan uitproberen → onder gevaarlijke toestanden.

Nu ik wist dat mijn badpak inéén bleef steken, waagde ik me aan het echte werk. Ik zette mijn schaar in de oorspronkelijke badpakkenstof. Zo rolden er meerdere badpakjes vanonder de naaimachine. Ik liet me vervolgens (even) gaan en knipte stukken stof om eens ene met verschillende kleuren (in halve cirkels, lijnen en fronsje aan de schouders) te proberen. Deze zit jammer genoeg nog niet in elkaar. MAAR het kind kan zwemmen! Ik mag mijn kleine gangster nu heel de zomer niet meer horen zagen!!!!

Daar ik wist dat enkele kennissen met van die puppy ogen zouden afkomen, was ik zo vriendelijk om mijn kunsten in meerdere maten uit te tekenen ( Ale, het begin toch). Onder het motto → slapen wat is dat → vloekte ik wat op mijn flats...

Wie zin heeft om een badpak te naaien, klik dan hier.

Kom je deze zomer nog inspiratie tekort, bekijk dan even de creaties van deze dames:

FlaflinkoGezien bij JustineGirlsinuniformblogSewing à la CarteWoohoo by davinaLarthFrullemiekeNathalie’s NaaiselsStokstaartje doet het zoAdivastyleWilwarin CoutureNaaizSkwadraatliveTwo OwlettesMade For InkaViTessStofjesverslaafdNoxeemaNaaisdrovjeJust DelphinedraadjesKhadetjesMieldefleurLunatiek

 

Ik ga een dutje doen, tot later...

 

 

41 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *